Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Bitkiler / Çörekotu, Schwarzkümmel, Nigelle Sativa

Çörekotu, Schwarzkümmel, Nigelle Sativa

Çörekotu, Schwarzkümmel, Nigelle Sativa

Türk Çörekotu
Mısır Çörekotu
Beyaz Çörekotu
0,2-0,5m, 6-9
Ça, Na, Ba,
Tohumları, Yağı
Familyası; Dügünçiçegigillerden,
Hahnenfussgewachse, Ranunculace
Drugları; Çörektohumu: Nigellae semen
Çörekyağı: Nigellae oleum
Çörekotunun tohumları çay ve baharat olarak, yağı ise natürelilaç yapımında kulanılır.
Giriş; Çörekotunun oldukca çok türü mevcuttur ve bunlardan şifa maksadı ile sadece Türk çörekotu, Mısır çörekotu veya beyaz çörekotu diye an?lan Nigella sativa kulanılır. Çörekotunun vatanı Türkiye olup binlerce yıldır ortadoğu ve kuzey Afrikaülkelerinde çok yaygın olarak yetiştirimektedir. Bitki Türkiye’den çok Mısır’da yetiştirildiğinden Mısır çörekotu ve taç yapraklarının beyaz olması nedeniylede beyaz çörekotu diyede anılır.
 
Bunun hariçinde Şam çörekotu; Nigella damascena, İspanya çörekotu, Nigella hispanica ve yabani çörekotu, Nigella arvensis?i sayabiliriz, fakat bunlar şifa maksadı ile kulanılmazlar. Peygamber Efendimiz çörek tohumunun ölüm hariç her türlü hastalığı iyileştireceğini beyan etmiş ve bu hadis nedeni ile müslümanlar çörek tohumunu o günden bugüne kadar çok yaygın olarak kulanmışlardır. Son yapılan araşırmalarla bitkinin bahar nezlesi, besinallerjisi, (allerjik ekzema= nörodermatis) ve allerjik asıtma karşı etki olduğunun tesbitedilmesi nedeni ile önemi oldukca artmıştır.
 
Botanik: Vatanı Türkiye olup buradan önce ortadoğu ve kuzey Afrikaülkelerinde sonrada dünyanın hemen der yöresine yayılmıştır. Yaprakları ince şerit şeklinde ve ucları hafif sivricedir. Anakanatyaprakları 2-4 yankanatlardan ve ucda tekyankanatdan oluşur ve yankanatlarıda yine yankanatlardan oluşur.
 
Yaprakları gövdeye değişken sıra ile dizilmişlerdir ve yeşil veya hafif sarımsı yeşil renklidir. Çiçekleri kalp veya yumurta şeklinde beş adet beyaz renkli, kenarları hafif dalgalı taçyapraklardan oluşur. Ortasında daha doğrusu göbeğin çevresinde 30-50 adet dölenmetozluğu bulunur ve bu dölenme tozluklarının başında topuzcuklar bulunur. Göbekteki yeşilimsi kapsül yavaş yavaş büyüyerek beş bölümlü kapsül oluşur, her bölümün ucunda birer anten gibi sivrilik vardır ve içinde çok küçük siyah tohumlar bulunur.
 
Yetiştirilmesi: Çörekotunun vatanı zaten Türkiye olup yetiştirilmesinde herhangi bir problem sözkonusu değildir. Şubat ve Mart aylarında çörektohumları kasalara, camlıklara, yastıklara veya seralara ekilir
ve Nisan- Mayıs aylarında fideleri 30*40sm aralıklarda bahçe ve tarlalara ekilir.
Hasatzamanı: Eylül ve ekim aylarında çörekkapsülleri toplanarak döğülür ve çıkarılan tohumları kurutularak porselan vaya uygun kaplarda muhafaza edilir. Çörektohumları soğukpaskı ile sıkılarak yağı çıkarılır ve bu yağ natürelilaçyapımında kulanılır.
 
Birleşiminde: Geniş bilgi: Şifalı Bitkiler ve Alternatif Tıp isimli kitabımızda mevcuttur.
Araştırmalar: Geniş bilgi: Şifalı Bitkiler ve Alternatif Tıp isimli kitabımızda mevcuttur.
Tesir şekli: Geniş bilgi: Şifalı Bitkiler ve Alternatif Tıp isimli kitabımızda mevcuttur.

Kulanılması; Araştırmalara göre çörektohumu yağı ekstresi veya kapsülü başta hertürlü allerjirahatsızlıklardan; nörodermatis (allerjik ekzem = atopık ekzem = besinallerjisinin sebep olduğu sulu, kabarcıklı, kızarık ve kaşıntılı derihastalıkları ), baharnezlesi (pollinosis) allerjik astım, allerjik kaşıntı, spastik (kramplı ) bronşit, bronşitli astım, nefesdarlığı, öksürük, immunzafiyeti (bağışıklıklıksistemzafiyeti), sıksık enfeksiyonayakalanma ve adetöncesi rahatsıslıklara (PMS) karşı kulanılır.Çörekotu yağı, Gökçek İksiri ile birlikte kulanılırsa etkileri bir birini güçlendirir ve böylece hastalıklar daha kısa sürede iyileşir. Bu üç ürün bir birini tamamlar.

Çörekotu Yağın’dan günde 3 defa bir çorba kaşığı alınır, şayet bu ağır gelirse bir tatlı kaşığı bal, bir tatlı kaşığı çörekotu yağı ile karıştırılarak alınmalıdır.

Bağırsak florası ve kılcal kan dolaşımı sağlıklı yaşayabilmek için çok önemlidir. Çünkü vitamin, mineral, aminoasit, enzim, glikoz, vb, besleyici maddenin hazırlanması, hücrelere ulaşması ve de mikroplarla mücadele eden makrofaj, T ve B- Hücreleri gibi savunma mekanizmalarının hücre aralarında dolaşması buna bağlıdır.Gökçek İksir’i ile tedavi olmak mümkündür. Tabii doğru beslenirseniz tedavi sürecide o oranda kısalır.Gökçek İksiri vücudu cüruflardan arıtır, iltihaplı hastalıkları iyileştirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.Gökçek Tonik mide-bağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları ve her türlü alerjiye karşı etkilidir.

Asla peynir yememeli, çünkü asidoza ve iltihaplanmaya sebep olur.Siyah çay, kahve ve kola içilmemeli, çünkü bağırsakları kurutur ve vitamin, mineral ve aminoasitlerin alımını (absorbesini) önler.Alkol ve sigaranın zararları belli kanser, damarların yağlanması vb, artı uzun süre bira içilirse cinsel ikdidarsızlık ve hatta kısırlığa sebep olmaktadır.Sucuk salam sosis gibi et mamullerine 5-6 ay ara vermek gerekir (sade temiz et az yenilebilir) çünkü asidoza sebep olmaktadır.Bu da birçok hastalığın ana kaynağıdır.Akşam yemeği yerine yoğurt, meyve veya salata yenilebilir veya sebze çorbası içilebilir.Hayvansal besinler, patates, tahıl (beyaz pirinç), bakliyat ve hamurlu yiyecekler, özelikle de tatlılar akşam yenirse tam sindirilmez ve zamanla problemlere sebep olur.Ne kadar beyaz pirinç, patates, hamurlu yiyecekler, tatlı yiyecek ve içecekler, o kadar yağ oluşturur.Çünkü nişasta glikoza (şekere) dönüşür, şekerde yağa dönüşerek vücutta depolanır.Şeker ve antibiyotikler bağırsak mantarları çoğaltır, mantarlar ise her türlü hastalığı tetikler.Tatlı deyince akıla baklava, çikolata, dondurma vs gelir, kavun, karpuz ve üzümde tatlıdır ve bunlarda mantarı tetikler, çünkü aşırı şeker içeriler.

Dikkatinizi çekebilir

Kokina çiçeği nedir? – Yılbaşı çiçeği olarak bilinen kokina çiçeği anlamı

Yılbaşı çiçeği olarak bilinen kokina çiçeğinin ne olduğunu herkes merak etmeye başladı. Yılbaşında evlere süs ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.