Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Bitkiler / Tilkiüzümü, Einbeere Paris quadrifolia

Tilkiüzümü, Einbeere Paris quadrifolia

Tilkiüzümü, Einbeere Paris quadrifolia
Tilkigözü
Kurtüzüzmü
Kargagözü

Familyası: Tek meyveliler, Eibeerengewaechse, Trillaceae
Drugları: Tilkiüzümüotu: Paridis herba
Tilkiüzümüotunun yaprakları, çiçekleri ve nadiren meyvesi ve natürel ilaç yapımında kulanılır.

Giriş: Tekmeyveli bitkilerin en yaygın olarak yetişen türü tilkiüzümüdür. Paris ismini Troya (Truva) kralının oğlunun adı olup, bu isimle anılmaktadırvede quadrifolia ise dört yapraklı anlamına gelir.

Tarihte ilk defa İsviçre asıllı Dr. Paraselsus tarafından tedavide kulanmaya başlanmış ve aklı yok eder. Iddiasında bulunmuştur. Hahnemann ise delirten bitki deliyi aklandırır görüşünden hareketle uygun dozajda alındığında deliliğe iyi geleceğini yaptığı denylerle gösterilmiştir.

Botanik: Bitki 20-40 cm boyunda tek bir gövde üzerinde yükselir ve sadece karşılıklı çaprazlama dört yapraktan meydana gelir. Yaprakalrı oval veya eliptik şekilde kenarları bütün üzeri pörtüklü koyu yeşil renkli 8-12 cm uzunluğunda 7-10 cm eninde vede ana ve yan damarlardan meydanagelir.

Çiçeği 5-10 cm yaprakların ortasından yükselen bir sap üzerindedir ve sekiz dölenme tozluğu bulunur. Bunun altında dördü ince şerit şeklindedördü ise mızrak şeklinde sekiz koyu kupa yaprağı vardır. Meyveleri olğunlaşınca mavimsi siyah bir renk alır ve takriben 1 cm çapında olup içinde dört bölüm bulunur.

Yetiştirilmesi: Çok zehirli olması ile yetiştirilmesi tehlikeli olabilir, çünkü meyvelerinden 10-15 tanesi ağır zehirlenmelere neden olabilir. Avrupa ve batı Asyanın nemli ormanlarında yetişen bir bitkidir.

Hasat zamanı: Yaprakları Nisandan Kasıma kadar toplanarak tentür veya natürel ilaç yapımında kulanılır.

Birleşiminde: Geniş bilgi: Şifalı Bitkiler ve Alternatif Tıp isimli kitabımızda mevcuttur.

Araştırmalar: Geniş bilgi: Şifalı Bitkiler ve Alternatif Tıp isimli kitabımızda mevcuttur.

Tesir şekli: Geniş bilgi: Şifalı Bitkiler ve Alternatif Tıp isimli kitabımızda mevcuttur.

Kulanılması: a-) Üniversite kliniklerinde tedavi denemeleri ve araştırmalar yapılmıştır. Fakat bu araştırmalar yeterli deildir. Bu nedenle bugünkü bilgilere göre 2. sınıf bir şifalı bitkidir. Tilkiüzümü yerine daha etkili olan başka bitkiler kulanılmalıdır. Örneğin başağrısına karşı Ateşotu-, Nane-, Okaliptus-, Ginkgo-, Oğulotu preparatları veya Gökçek İksiri daha etkildir.

b-) Homeopatide tilkiüzümü başta başağrısı, başdönmesi, nevralji (sinirsel ağrılar), ense sertleşmesi, ses kısılması, beyin sarsıntısı, mide krampları, gırtlak üşütmesi, omurilik rahatsızlıkları ve aşırı uyumaya karşı kulanılır.

c-) Tilkiüzümü çok zehirlidir bu nedenle halkarasında kulanılmaz.

Yantesiri: Zehirlenme halinde: Bulantı, gözbebeklerinin küçülmesi, böbrek ve merkez sinir sisteminin zedelenmesi ve ağrılı bağırsak ve mesane boşaltması görülür.
Bağırsak florası ve kılcal kan dolaşımı sağlıklı yaşayabilmek için çok önemlidir. Çünkü vitamin, mineral, aminoasit, enzim, glikoz, vb, besleyici maddenin hazırlanması, hücrelere ulaşması ve de mikroplarla mücadele eden makrofaj, T ve B- Hücreleri gibi savunma mekanizmalarının hücre aralarında dolaşması buna bağlıdır.Gökçek İksir’i ile tedavi olmak mümkündür. Tabii doğru beslenirseniz tedavi sürecide o oranda kısalır.Gökçek İksiri vücudu cüruflardan arıtır, iltihaplı hastalıkları iyileştirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.Gökçek Tonik mide-bağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları ve her türlü alerjiye karşı etkilidir.

Asla peynir yememeli, çünkü asidoza ve iltihaplanmaya sebep olur.Siyah çay, kahve ve kola içilmemeli, çünkü bağırsakları kurutur ve vitamin, mineral ve aminoasitlerin alımını (absorbesini) önler.Alkol ve sigaranın zararları belli kanser, damarların yağlanması vb, artı uzun süre bira içilirse cinsel ikdidarsızlık ve hatta kısırlığa sebep olmaktadır.Sucuk salam sosis gibi et mamullerine 5-6 ay ara vermek gerekir (sade temiz et az yenilebilir) çünkü asidoza sebep olmaktadır.Bu da birçok hastalığın ana kaynağıdır.Akşam yemeği yerine yoğurt, meyve veya salata yenilebilir veya sebze çorbası içilebilir.Hayvansal besinler, patates, tahıl (beyaz pirinç), bakliyat ve hamurlu yiyecekler, özelikle de tatlılar akşam yenirse tam sindirilmez ve zamanla problemlere sebep olur.Ne kadar beyaz pirinç, patates, hamurlu yiyecekler, tatlı yiyecek ve içecekler, o kadar yağ oluşturur.Çünkü nişasta glikoza (şekere) dönüşür, şekerde yağa dönüşerek vücutta depolanır.Şeker ve antibiyotikler bağırsak mantarları çoğaltır, mantarlar ise her türlü hastalığı tetikler.Tatlı deyince akıla baklava, çikolata, dondurma vs gelir, kavun, karpuz ve üzümde tatlıdır ve bunlarda mantarı tetikler, çünkü aşırı şeker içeriler.Gökçek Diyet

Dikkatinizi çekebilir

Kokina çiçeği nedir? – Yılbaşı çiçeği olarak bilinen kokina çiçeği anlamı

Yılbaşı çiçeği olarak bilinen kokina çiçeğinin ne olduğunu herkes merak etmeye başladı. Yılbaşında evlere süs ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.