Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Bitkiler / Soğuk Günlerde Sağlığımızın Kurtarıcısı Turunçgiller

Soğuk Günlerde Sağlığımızın Kurtarıcısı Turunçgiller

Turunçgiller, içerdikleri zengin C vitamini ile kış boyunca vücudumuzun doğal bekçileri gibidirler. Özellikle portakal ve mandalinanın sihirli güçlerini yakından tanımak ister misiniz?

Portakal

Portakal, kolesterol, mide ve yemek borusundaki kanser riskini düşürüyor. B vitamini damarları güçlendirerek damar sertliği ve kireçlenmeyi önlüyor. Varislerin iyileşmesini sağlıyor. B vitamini ise sinir sistemini düzenliyor.

Doğal parlatıcı

Çanta, ayakkabı ve deri eşyalarınızı portakal kabuğu ile ovup kuru bir bezle silerseniz, ilk günkü kadar parladığını fark edeceksiniz.

Mutfakta Kullanımı

  • Portakalın meyvesi, suyu ve kabuğunu her türlü tatlılarda, et, çorba, pilav, makarna ve sebze yemeklerinde kullanabilirsiniz.
  • Portakalın kabuğunu kurutup robotta ezin, pasta ve sütlü tatlılarda kullanın.
  • Portakal kabuğu reçeli karaciğer, mide ve bağırsakları çalıştırıp gazı önlüyor. Bağırsak sistemini düzenleyerek vücudun zehirlenmesini engelliyor.

Mandalina

Mandalina kabuğundaki bol miktarda P vitamini sayesinde, damar setliği ve felç geçirenler için çok yararlı bir meyve.

Mutfakta Kullanımı

  • Mandalinanın kabuğu, meyvesi ve suyunu çeşitli tatlılarda ve yemeklerde kullanabilirsiniz.
  • Mandalina kabuğunda bulunan kokulu bir yağ, özellikle likör ve pastane ürünleri yapımında kullanılıyor.

Dikkatinizi çekebilir

At kestanesi (hind kestanesi)

At kestanesi (hind kestanesi) özellikleri* Asıl vatanı hindistan’dır.* Meyvesi, tohumu ve kabukları kullanılır.* 15-30 metre ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.