Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Sağlık Haberleri / Sağlıklı ve lezzetli patlamış mısır pişirmenin yolları

Sağlıklı ve lezzetli patlamış mısır pişirmenin yolları

Bol tuzlu ve çıtır çıtır patlamış mısırı sevmeyen neredeyse yok gibi. Ancak sağlığınıza olumsuz etkileri sebebiyle mısırı sağlıklı bir şekilde tüketmek oldukça önemli… Bol tuzlu ve yağda patlamış mısır, fazla miktarda kaloriye sahiptir ve sağlığınız açısından oldukça tehlikelidir.

Ancak patlamış mısırdan uzak durmanıza artık gerek kalmayacak. Artık damak tadınıza layık lezzetli ve bir o kadar da sağlıklı patlamış mısırlar yapabileceksiniz.

Ayçiçeği yağı yerine Hindistan cevizi yağı
Ham Hindistan cevizi yağı kullanmak patlamış mısırın tadında herhangi bir değişikliğe neden olmaz. Hindistan cevizi yağını patlamış mısırda kullanmak sağlıklı bir atıştırmalık tüketmenizi sağlayacaktır.

Çikolatalı patlamış mısır
Mısırları patlatın. Ayrı bir kapta çikolataları benmari usulü eritin. Patlamış ve soğumuş olan mısırlarınızı çikolataların içine atın ve çıkartın. Nefis tatlı bir atıştırmalık yapmış olacaksınız. Üstelik sadece 140 kalori.

Rafine tuz yerine deniz veya kaya tuzu
Patlamış mısırlarınıza lezzet veren en önemli etken tuzdur. Rafine edilmiş tuzlar yerine deniz veya kaya tuzu kullanmak atıştırmalığınızı sağlıklı hale getirecek bir diğer etkendir.

Hint baharatlı patlamış mısır
Patlamış mısırlarınızı hem cips tadında hem de sağlıklı bir şekilde tüketebilirsiniz. Patlatmadan önce içerisine attığınız kişniş ve kırmızıbiber lezzetli ve tuz katılmasına gerek kalmayan patlamış mısır yemenizi sağlayacaktır.

Toz maya serpin
Toz maya b vitamini deposudur. Patlamış mısıra katacağınız bir miktar toz maya, hem tuz ihtiyacını karşılayacak hem de sağlıklı bir mısır tüketmenizi sağlayacak.

Dikkatinizi çekebilir

“VİRÜSÜN PANZEHİRLERİ”

Bitki özlerinden elde edilerek uygulanan fitoterapi tedavisinin, virüse karşı etkili olduğunu söyleyen uzmanlar, “Fitoterapi son ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.