Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Haberler / O madde rahim kanseri riskini %22 arttırıyor

O madde rahim kanseri riskini %22 arttırıyor

Mantar, böbrek, karaciğer ve kabuklu deniz canlıları gibi gıdalarda bulunan kadmiyum adlı madde rahim kanseri riskini %22 arttırdığı ortaya çıktı.

Missouri Üniversitesi’ndeki uzmanlar tütün ürünlerinde de rahim kanseri riskini arttıran madde kadmiyumun yüksek olduğunu öne sürdü.

Uzmanlara göre, bu yiyecekleri günlük hayatınızdan çıkarmanız gerekmese bile dikkatli tüketmeye önem göstermelisiniz.

Endometrial kanser (rahim kanseri), menopoz döneminde ya da 40-74 yaş grubundaki kadınlarda daha sık görülüyor.

Rahim kanserinin en belirgin özelliği vajinada meydana gelen anormal kanamalar. Rahim kanserine yakalanmış kadınların çoğu menopoz dönemine girmiş kadınlar olduğu için kanamalar olağandışıdır. Vajinada meydana gelen bu kanamalar hafif başlayıp daha sonralarda ağırlaşabilir.

Henüz menopoza girmemiş kadınlarda ise anormal vajinal kanamalar şu nedenler sonucunda görülebilir: ağır geçen adet dönemi, adet dönemleri arasındaki kanamalar.

Rahim kanserinin daha az görülen belirtileri ise; alt karında veya cinsel ilişki sırasında ağrı gibi. Hastalık ilerlemiş ise sırt ve bacaklarda ağrı, iştah kaybı, yorgunluk ve mide bulantısı görülür.

Dikkatinizi çekebilir

“VİRÜSÜN PANZEHİRLERİ”

Bitki özlerinden elde edilerek uygulanan fitoterapi tedavisinin, virüse karşı etkili olduğunu söyleyen uzmanlar, “Fitoterapi son ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.