Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Bitkiler / Muz ve Muzun Yararları

Muz ve Muzun Yararları

Muz meyvesi: Besin değerleri yüksek olan bir meyvedir. B6 vitamini, potasyum ve folik asit (B9 vitamini) bakımında çok zengin bir besinolan muzda B1, B2, C, D, E ve P vitaminleri ile magnezyum, bakır, demir ve fosfor mineralleride bulunur.

Muzun Yararları:Muz özellikle mideye çokfaydalıdır. Mideyi güçlendirir ve koruyucuetkilerinden dolayı, ülser ve gastrit rahatsızlığı olanlara çok iyi gelir. Kabızlığı giderir. Böbrek iltihabı ve bağırsak hastalıklarında da yararlıdır. Kandaki kolesterol oranını düşüren muz, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur.Rahatlatıcı etkileri ile stresi azaltır ve tansiyonu düşürür. Adet sancılarını azaltır. Vücudun ve beynin yorgunluğunu giderir. Enerji verir. Hastaların iyileşmesini hızlandırır. Kemik gelişimini destekler. Krampları engeller. Öksürüğe ve göğüs ağrılarına iyi gelir.

Muz Nasıl Kullanılır? Muz taze olarak yenmesinin yanında, yüz ve cilt bakımında da sıklıkla kullanılır. Cildi besler ve temizler. Muz, limon suyu ile merhem haline getirilip egzama üzerine sürülürse faydası görülür. Tam olgunlaşmamış olan muzun hazmı biraz zor oluğundan muzu olgun olarak yemek gerekir. Ülkemizde muz taze olarak tüketilirken muzun anavatanı olan ülkelerde kızartması da yapılmaktadır.

Besleyici değerlerinin yanında cilt ve yüz bakımı için de kullanılan muz cildi besler ve temizler. Limon suyu ile karıştırılıp egzama olan bölgeye sürülürse faydası görülecektir.

Dikkatinizi çekebilir

At kestanesi (hind kestanesi)

At kestanesi (hind kestanesi) özellikleri* Asıl vatanı hindistan’dır.* Meyvesi, tohumu ve kabukları kullanılır.* 15-30 metre ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.