Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Genel / Kolestrole karşı kabuklu elma tüketin!

Kolestrole karşı kabuklu elma tüketin!

Hiçbir belirti vermeden sinsice ilerleyen kolesterol yüksekliği kalp rahatsızlıklarını da beraberinde getiriyor. Kolesterol yüksekliğinin beslenme bozukluğunun yanı sıra genetik faktörlerle de oluşabileceğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, “Yüksek kolesterol, kanda çeşitli yağların yüksekliğini ifade eder. Yağ tiplerinde olan bozukluklar başta kalp damar hastalıkları olmak üzere çeşitli hastalıkların ortaya çıkmasında ve ilerlemesinde rol oynar” diyor.

Prof. Dr. Mocan kolesterolü dengeleyen besinleri şöyle sıralıyor:

Elma: Kolesterolü düşürdüğü kanıtlanan pektin adlı bir çeşit çözülebilir lif açısından zengindir. Bir orta boy soyulmamış elmada 3.5 gram lif bulunur. Bu günlük almamız gereken lif miktarının yüzde 10’undan fazladır. Gün içerisinde 2 elma yemeniz kolesterolünüzün düşmesinde faydalı olacaktır.

Balık: İyi bir Omega-3 yağ asidi olan balık, kolesterol ve trigliseritleri düşürür.Koroner arter hastalığı riskini azaltır.

Ahududu: Ne kalorisi ne de içerisinde yağ bulunan ahududu kalp ve felç gibi hastalıkları önlenmesinde etkilidir. Kolesterolü dengeler.

Badem: İçeriğindeki tekli doymamış yağ oranı ile kolesterolün dengede kalmasında etkilidir.

Greyfurt: C vitamini zengini güçlü bir antioksidandır. Atardamarlarda plak oluşturan LDL ya da kötü kolesterolün yükselmesini önleyerek kalp hastalığına karşı koruma sağlar.

Havuç: Lif zengini havuç, kalsiyum pektat adlı kolesterolü düşürdüğü kanıtlanan bir lif içerir.

Zeytinyağı: Tekli doymamış yağ asitleriyle HDL ya da iyi kolesterolü dengeler. Kroner arter hastalığını önlemeye yardımcı olur. nnYeşil çay: Kansere karşı etkisiyle bilinen yeşil çay, kolesterolü de düşürerek kalp hastalıkları ve felce karşı koruma sağlar.

Üzüm: Günde 1 avuç üzüm kolesterolü düşürmeye yardımcı olur.

Dikkatinizi çekebilir

“Boğazım ağrıyor” , “yutkunamıyorum” . İşte yararları saymakla bitmeyen besinler

“Yutkunamıyorum” şikayetini daha önce siz de pek çok kez yaşamışsınızdır. Yutkunmayı engelleyen veya yutkunma sırasında ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.