Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Alternatif TIP / Hamilelik problemleri nelerdir, bitkisel yöntemlerle nasıl geçer

Hamilelik problemleri nelerdir, bitkisel yöntemlerle nasıl geçer

Hamilelik problemleri nelerdir, bitkisel yöntemlerle nasıl geçer.

Hamileliğin ilk günlerinde bulantı ve kusma gibi rahatsızlıklar görülebilir.  Hamileliğin ilerleyen safhalarında nefes alış-verişlerde problem, bel ağrısı yüksek tansiyon, ishal, kabızlık, hamilelik diabeti, karında gerilim ve iç kanamalar görülebilir. Cenin tarafından aşırı oranda mineral harcanması ve nedeniyle baldır krampları görülebilir.

Hamile kadınlardaki östrojen hormonunun artması nedeniyle aradokular açılır ve genişler vede vücut böylece kendini doğuma hazırlar. Bunun neticesinde bacaklarda şişme, variz ve makatta basur ortaya çıkabilir vede hijyene dikat edilmezse vajinada mantar yayılabilir. Hamile kadınlardaki hormonların değişmesi nedeniyle psikolojik rahatsızlıklar görülebilir. Hamile kadınların alkol, sigara ve kimyasal ilaç kulanmaları çocuğun organik veya psikolojik özürlü (spastik) doğmasına sebep olabilir. Bu nedenle hamilelerin alkol, sigara ve kimyasl ilaçlardan ve hatta fazla siyah çay ve kahvedende uzak durmaları gerekir. 1960-1971 yıllarında contagan alan hamile bayanlardan 15.000?in çocuğu ağır spastik (özürlü) olarak doğmuşlardır. (Geniş bilgi için digerleri/tehlikelimaddeler?e bak)

Alkol
Alkolik annelerin çocuklarının % 90 oranında zekalarının gelişmediği çocukların okul çağında ise anlamakta geri kaldıkları ve konsentre olamadıkları gözlenmiştir. Alkolzade çocukların kafalarının çok kücük olduğu, kaslarının gelüşmediği ve hareketlerini konturol edemedikleri tesbitedilmiştir.

Alkolün cenin üzerindeki etkileri
1-) Cenin tam olarak gelişmez ve genelikle özürlü olur.
2-) Özelikle yüzde tam gelişmemişlik görülür: Göz kapaklarının sarkık, burun sırtının kısa, ve dudakların ince olması vb. Belirgin özelikler.
3-) Kol ve bacaklarda dikkat çekici anormalikler (tam gelişmemişlik), küçük parmakların daha küçük olması ve ellerin gelişmemesi
4-) İç organlarda hatalı (kusurlu) oluşumlar: Kalpte, cinsel organlarda, ve idrar yollarında anormalikler
Bu yukarıdaki özürlerin hepisi aynı anda ve yoğunlukta alkolzade çocuklarda görülmeyebilir.

Sigara
Sigar takriben 3.500-4.000 arasında çok çeşitli ve farklı maddeler içermektedir. Bunlardan 40?a yakını kanserojen (kanser yapıcı) olup en tehlikelileri : katran, arsenik, benzol, polonium 210, kadmiyum, ve nitrosaminleri sayabiliriz. Buna ilavetten çok zehirli olan: Siyanürasit, kurşun ve karbonmonoksiti sayabiliriz. Karbonmonoksit (CO) kandaki oksijeni azaltır, çünkü karbonmonoksit oksijenden 300 kat daha büyük bir güçle hemoglobine adeta yapışır ve oksijeni dışlar. Böylece oksijen yetersizliği ortaya çıkar.

Sigaranın ceninler üzerindeki etkisi
1-) Spastik özürlü olabilirlir
2-) Erken doğuma sebep olabilir.
3-) Düşük yapmaya sebep olabilir.
4-) Çocuğun hastalıklı ve cılız olmasına sebep olabilir.

Sigara içilen ortamdaki bebeklerde
1-) Akut nefes yolları hastalıkları
2-) Bronşit ve zatürre
3-) Kronik ortakulak iltihaplanması
4-) Astım ve allerjil rahatsızlıklar
5-) Ani çocuk ölümleri
Bu rahatsızlıklardan biri veya bir kaçı sigara içilen oramda büyüyen bebeklerde görülebilir.

Hamilelik problemlerini tedavi
1-) Karın ve bacaklardaki yırtılmaları önlemek için çok az badem yağı ile karın ve bacaklar oralanır.
2-) Kabızlığı önlemek için keten tohumu alınır.
3-) Düşük yapma tehlikesi olanları sabina tentürü ile tedavi edilebilir. (Bunun dozajı ve kulanma süresi önemlidir.)
4-) Şayet rahim büyümez ve cenini sıkarsa kadınkökü tentürü kulanılır.
5-) Hamilelik sırasında hamilelerde iyot yetersizliği çocuğun geri zekalı olmasına neden olabilir. Bu nedenle iyotlu tuz alınmalı, deniz ürünleri ve çilek yenmelidir.
6-) Çocuğunun güzel olmasını iseyenler ayva yemelidir.
7-) Hamile bayanlarda ortaya çıkabilecek mineral-, vitamin-, aminoasit-, ve enzim yetersizliğine karşı Gökçek Tonik, Gökçek İksiri, zencefil veya ZYE kulanılır.

Dikkatinizi çekebilir

“Boğazım ağrıyor” , “yutkunamıyorum” . İşte yararları saymakla bitmeyen besinler

“Yutkunamıyorum” şikayetini daha önce siz de pek çok kez yaşamışsınızdır. Yutkunmayı engelleyen veya yutkunma sırasında ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.