Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Sağlık Haberleri / Göz ağrısı nedenleri

Göz ağrısı nedenleri

Göz yüzeyinde oluşan ağrıların neredeyse en sık rastlanan şeklidir. Göze kaçan, kirpik, temizlik maddesi, toz, makyaj malzemesi iritasyon yaratır. Sulanma, kırmızılık, kaşıntı ve ağrı oluşur.
Tıpta ismi konjonktivit olan bu hastalık, göz kapaklarının altı ve göz akının iltihaplanmasına verilen isimdir. Enfeksiyon ve alerji kaynaklı olarak oluşur. İltihap kaynaklı ağrı, kaşıntı ve kızarıklık oluşur.

Kontakt lens tahrişi:

Kontakt lensini gece dahil çıkarmayan ve temizliğini iyi yapmayan kişilerde enfeksiyon ya da tahriş kaynaklı göz ağrısı oluşabilir.

Kornea abrazyonu:

Gözü kaplayan saydam yüzey korneadır. Kornea abrzayonunda kişi gözünde bir şey varmış gibi hisseder. Gözü yıkama gibi tedaviler bu durumu değiştirmez. Gözde ağrı, yanma hissedilir.

Yaralanma:

Kimyasallar, yanıklar ve parlama gözde ağrıya neden olabilir. Genelde tahriş edici bir maddeye uzun temas ile oluşur. çamaşır suyu, güneş ışığı, solaryum makinesi, kaynak makinesi gözde bu duruma neden olur.

Blefarit:

Göz kapağının yanında olan yağ bezelerinin enfeksiyon kapması veya iltihaplanması ile ortaya çıkmaktadır. Göz ağrısına neden olur.

Arpacık:

Göz kapağında oluşan yumru ya da nodüle arpacık denilir. Arpacık gözde ağrı ve hassasiyet oluşturur.

GÖZ İÇİNDE GÖZ AĞRISI NEDENLERİ

Glokom hastalığı:

Göz içinde oluşan baskıya verilen isimdir. Mide bulantısı, baş ağrısı ve görüş kaybı diğer belirtilerdir. Aniden oluşur ve hemen tedavi edilmezse görüş kaybı düzeltilmez.

Optik Nörit:

Gözün arka kısmında beyne bağlanan sinirde oluşan iltihap, görüş kaybı ve göz ağrısına neden olur.

Sinüzit:

Sinüslerde oluşan bir enfeksiyon, gözün arka kısmında baskıya neden olur. Enfeksiyon tedavi edilmezse iki gözünde arka kısmında ağrı oluşur.

Migren:

Baş ağrılarının en kuvvetlisi olan migren aynı zamanda iki gözde de ağrıya neden olur.

Yaralanma:

Göze yabancı cisim batması, yumruk yenmesi ciddi göz ağrılarına neden olur.

Dikkatinizi çekebilir

“VİRÜSÜN PANZEHİRLERİ”

Bitki özlerinden elde edilerek uygulanan fitoterapi tedavisinin, virüse karşı etkili olduğunu söyleyen uzmanlar, “Fitoterapi son ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.