Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Sağlık Haberleri / Baş ağrısı deyip geçmeyin!

Baş ağrısı deyip geçmeyin!

Nöroloji Uzmanı Uz.Dr.Ali Yavuz Sertpolat çok karşılaşıldığı için önemsenmeyen kafa ağrılarının hayati ciddiyet taşıyan hastalıkların belirtisi olabileceği bildirildi.

Yüksek ses, uykusuzluk, soğukta yahut sıcakta kalma, hava durumu ve insanın aç durması bunun gibi birçok nedenin geçici kafa ağrısına sebep olduğunu belirten Nöroloji Uzmanı Uz.Dr.Ali Yavuz Sertpolat, “şayet baş ağrısının sıklık, şiddet ve karakterinde değişme oluyorsa bu ciddiye alınmalıdır. şahıslarda daha öncelikle yaşamadığı kadar şiddetli kafa ağrısı bulguları varsa mutlaka beyin görüntülemeden yararlanmalıdır” dedi.

Tıbbi kontrolde kafa ağrısına sebep olan ur tespit edilebileceğini dile getiren hususi Hatem Hastanesi Nöroloji Uzmanı Uz.Dr.Ali Yavuz Sertpolat, “Tümörün yerleşim noktayı, sayısı, boyutları baş ağrısının varlığı ve özellikleriyle ilişkili olabilir. Migrene aynı kafa ağrısı, hayati tehlike sergilemez ancak beyin tümörü, menenjit, kafa travması ve beyin damar hastalıklarında önemsenmeyen bir kafa ağrısı, fiziksel özürlülük yahut hayati tehlikeye yol açabilmektedir” halinde konuştu.

“HER KAFA AĞRISINDA AĞRI KESİCİ KULLANILMALI MI?

Her kafa ağrısında ağrı kesicisi kullanılmaması gerektiğini dile getiren Sertpolat, “Ana erek, ağrının şiddetinin ve sıklık derecesinin azaltılmasıdır. Bu amaçla daha aşırı ağrı kesici özelliği olmayan tedaviler ve egzersizler belirli sürelerle yapılabilir. Yüksek ses, uykusuzluk, soğukta veya sıcakta kalma ve hava durumu bu gibi nedenlere bağlı baş ağrılarında ilaç tedavisi önerilmemektedir. Bunun yanı dizi, klinik tablonun dışında tanı konulmadan uygulanan ağrı kesiciler baş ağrısının geçme süresini daha da uzatabilmektedir” ifadelerini kullandı.

Hastanın tedavisi açısından baş ağrısı tanısının ve ağrının özelliklerinin belirlenmesinin mühim olduğunu vurgulayan Sertpolat, ‘‘Nörolojik muayenelerinin yapılması, kafa ağrısı tanısında en önemli unsurdur. Hastalar müsait tedavileri planlandıktan sonra belirli aralıklarla kontrollere çağrılmaktadır. baş ağrısı, tedavi sürecinde kontrollerin düzenli yapılması ciddiyet taşımaktadır. Hastalar tedavi sürecinde baş ağrısı şikayetleri yaşayabilir. şahısda kafa ağrısına bağlı güçsüzlük varsa mutlaka doktora başvurmalıdır” diye konuştu.

Dikkatinizi çekebilir

“VİRÜSÜN PANZEHİRLERİ”

Bitki özlerinden elde edilerek uygulanan fitoterapi tedavisinin, virüse karşı etkili olduğunu söyleyen uzmanlar, “Fitoterapi son ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.