Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Sağlık Haberleri / Antep fıstığının yararları nelerdir?

Antep fıstığının yararları nelerdir?

Onu hangimiz sevmiyoruz ki! Çerezlerin en sevileni Antep fıstığının faydaları yabana atılır cinsten değil. Mesela, günde 10-12 adet yenilen iç antepfıstığı, vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılayabiliyor. İşte diğer yararları…

* 100 gram Antep fıstığı vücudun günlük protein, vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının yüzde 35”ini karşılar.

* Antep fıstığında kolestrol yok. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığının riskini azaltır.

* Antep fıstığı protein yönünden 2 kat, fosfor yönünden 4 kat sığır etinden daha üstündür.

* Vitamin E, B ve C komplexince zengindir.

* Antep fıstığı şeker hastalığında (Diabete Mellitus) kullanılabilir.

* 100 gr Antep fıstığında 4.0 gr posa bulunur. Posa miktarı yönünden pirinç, patates ve buğday (0.3 gr) dan daha üstündür.

* İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler.

* Yapısındaki lipitlerin çoğunluğu monounsature yağ asiti içerdiğinden(35 g), kan şekerini yükseltme (Glisemik index) yönünden buğdaydan daha az riske sahiptir.

* Kalp için Antep fıstığı kalp sağlığını korumada önemli bir ilaç vazifesi görür.

* Hastalıktan sonra Antep fıstığı nekahet dönemlerinde de vücudumuzun dostudur. Bir terkip içinde veya tek başına tüketilen fıstık, nekahet dönemin rahat ve kısa sürmesini sağlar, bünyeyi dirençli hale getirir.

* Akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir. Göğsü yumuşatır, ağrılarını hafifletir, öksürüğün geçmesine yardımcı olur.

Dikkatinizi çekebilir

Her sabah aç karnına içmeniz için 4 neden

Gece iyi uyumadıysanız sabah kendinizi yorgun hissedersiniz. Bu durumda üretken olmak zordur. Enerjinizi yeniden toplamak ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yeni Facebook sayfamızı beğendiniz mi?