Gökçek ŞifaSize Telefonunuz Kadar YakınızÜcretsiz Google Play'de
İNDİRX
Ev / Sağlık Haberleri / Antep fıstığının yararları nelerdir?

Antep fıstığının yararları nelerdir?

Onu hangimiz sevmiyoruz ki! Çerezlerin en sevileni Antep fıstığının faydaları yabana atılır cinsten değil. Mesela, günde 10-12 adet yenilen iç antepfıstığı, vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılayabiliyor. İşte diğer yararları…

* 100 gram Antep fıstığı vücudun günlük protein, vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının yüzde 35”ini karşılar.

* Antep fıstığında kolestrol yok. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığının riskini azaltır.

* Antep fıstığı protein yönünden 2 kat, fosfor yönünden 4 kat sığır etinden daha üstündür.

* Vitamin E, B ve C komplexince zengindir.

* Antep fıstığı şeker hastalığında (Diabete Mellitus) kullanılabilir.

* 100 gr Antep fıstığında 4.0 gr posa bulunur. Posa miktarı yönünden pirinç, patates ve buğday (0.3 gr) dan daha üstündür.

* İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler.

* Yapısındaki lipitlerin çoğunluğu monounsature yağ asiti içerdiğinden(35 g), kan şekerini yükseltme (Glisemik index) yönünden buğdaydan daha az riske sahiptir.

* Kalp için Antep fıstığı kalp sağlığını korumada önemli bir ilaç vazifesi görür.

* Hastalıktan sonra Antep fıstığı nekahet dönemlerinde de vücudumuzun dostudur. Bir terkip içinde veya tek başına tüketilen fıstık, nekahet dönemin rahat ve kısa sürmesini sağlar, bünyeyi dirençli hale getirir.

* Akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir. Göğsü yumuşatır, ağrılarını hafifletir, öksürüğün geçmesine yardımcı olur.

Dikkatinizi çekebilir

Kahvelere ‘kanser’ uyarısı

California’da kahve şirketlerine “Kanserojen madde içeriyor” uyarısı konulması için dava açıldı. Neden ise kavurma sonucu ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir